Susret na Gračanici 2018.

I ove smo se godine okupili u dvorištu najdraže nam lokalne kule kako bismo proveli još jednu, čak sedmu po redu, nezaboravnu večer na mjesečini pod njenim zidinama.

Vitezovi i vile iz HPD Strmac su se potrudili da nam još jedna večer prođe u dobrom raspoloženju, uz dobru domaću hranu i kapljicu. Kiflice, bazlamače, pite s dunjama i jabukama, krumpiruše, pečene kobasice su obradovale sladokusce među posjetiteljima, a žeđ se gasila sokovima, vinom i ostalim domaćin proizvodima čija se kvaliteta mjeri gradima, aromom i bojom.

Okupilo nas se 40ak, što planinara što drugih ljubitelja prirode – među njima i članovi Udruge Izvor koja je, zajedno s HPD Strmac, bila idejni začetnik restauracije Kule. Vrijedni i vjerni članovi HGSS stanice Slavonski Brod, a naši članovi, Boris, Kiki i Željka su se potrudili omogućiti tehniku pa smo tako imali najmodernije video projekcije u krugu zidina iz srednjega vijeka. Pogledali smo dokumentarac o našoj kuli objavljen na SB televiziji, priče s visinskih priprema za ekspediciju, kao i sa samog uspona naših visokogoraca na Kavkaz 2018., s vrludanja nepristupačnim kanjonima rijeke Zrmanje, foto zapise s nedavnog pohoda na Storžič i Veliki vrh. Prekrasno zvjezdano nebo i obnovljena kula su činili jedinstvenu kulisu za druženje i uživanje u projekcijama.

Još smo jednom dobili potvrdu da volimo sve naše pothvate i da smo jednako ponosni na svakog našeg člana i svaki njegov i najmanji korak prema novom metru nadmorske vidine, prema novoj avanturi, novoj neprehodanoj stazi i novim izazovima za um i tijelo.

Hvala Tihi, Kruni, Goranu, Kreši, Borisu, Kikiju, Željki, HGSS-u i upravnom odboru HPD Strmac na još jednoj uspješno provedenoj aktivnosti! Hvala Alenu Kociću na prekrasnim fotografijama. Vidimo se sljedeće godine, ako ne i prije, pod zidinama naše kule.

Ivana

  Daljinar od Strmca

Brezovo polje 2:30 h
Crna mlaka 2 h
Kapetanica 2:15 h
Predola 40 min
Velja glava 1 h

Sveta Gera 2024

Back to Top