Dani hrvatskih planinara - Papuk

Ovogodišnji Dani hrvatskih planinara održali su se od 3. do 4. lipnja na Papuku povodom 125.obljetnice organiziranog planinarenja u Požegi.

Središnje mjesto svih događanja bio je Planinarski dom ''Lapjak'' u Velikoj, a tijekom dva dana manifestacije na kojoj je sudjelovalo više od 50 planinarskih udruga, organizirani su izleti po Papuku, besplatan doručak i ručak kod doma, te zabavni glazbeni program. Novogradiški planinari uključili su se u program održavanja Dana hrvatskih planinara u nedjelju, obilaskom staze: Planinarski dom Lapjak – bazeni – Kaniška glava – Velika bukva – Slatka stijena – Tisica – Šipkovac – Planinarski dom Lapjak (5h hoda).
Odličan vodič, ugodna i opuštajuća atmosfera u sjeni bukvi i hrasta kitnjaka, razmjena planinarskih iskustava s planinarima iz Šibenika, Omiša, Brinja...Vidimo se dogodine na Bilogori gdje će se održati sljedeći Dani hrvatskih planinara, a nadamo se da će članovi HPD Bilogora iz Bjelovara uspješno organizirati manifestaciju, baš kao i ovogodišnji domaćini, članovi HPD Sokolovac iz Požege.

  Daljinar od Strmca

Brezovo polje 2:30 h
Crna mlaka 2 h
Kapetanica 2:15 h
Predola 40 min
Velja glava 1 h

12. Pohod na Brezovo polje

Back to Top