11. pohod na Brezovo polje

U nedjelju, 06.11.2022.g. u organizaciji HPD Strmac Nova Gradiška održan je pohod na najviši vrh Slavonije pod pratnjom članova HGSS Stanice Slavonski Brod, istovremeno su članovi Biciklističkog kluba Psunj i gosti biciklirali na Brezovo polje.

Skupili smo se u velikom broju ispred planinarske kuće Strmac, kao okrijepu i za energiju domaćini su pripremili i poslužili sve s vitaminom C : rakijice, kobasice, slaninice…. I nekih drugih delicija. Nakon doručka članovi UO i predsjednik HPD Strmac Krunoslav Malenica, predsjednik Slavonskih planinara Otmar Tosenberger i predsjednik Biciklističkog kluba Psunj Ivan Smoljanac pozdravili su sve prisutne i poželjeli im dobrodošlicu. Ovom prigodom Darku Grgiću, planinaru i biciklisti ,uručeno je priznanje za deset godina sudjelovanja u Pohodu na Brezovo polje.

Ovogodišnja novost je da su ponuđene dvije staze stoga se podijelismo u dvije grupe hodača i treća grupa biciklisti.

grupa A : trasa pohoda ( SPP ), Strmac - Božikovačka kosa - Dobra voda - Brezovo polje, cca 5,30 sati hoda , 57 planinara i planinarki iz HPD Petrov vrh, HPD Runolist , PD Đakovo, PD Psunj Pakrac, HPD Sokolovac Požega, HPD Gojzerica, HPD Medvednica i HPD Strmac te članovi HGSS-a išli su na Brezovo polje

grupa B : obilazak šetnice Šumskim putevima Strmca , 20 planinara i planinarki te građana Nove Gradiške

grupa C: biciklistička ruta Strmac – Brezovo polje – Vodostaj – Jastrebinac. Biciklisti ; članovi BK Psunj i njihovi gosti iz BK Kutina, BU Petnja, Sibinja i Brestovca.

Na najvišem vrhu Slavonije uz vatricu družiše se biciklisti ,HGSS i planinari. Ne biste vjerovali šta sve nosimo u našim ruksacima, bila je to prava gozba.

Po povratku druženje je nastavljeno u pl. kući Strmac uz grah i „sokiće“ do ranih večernjih sati.

  Daljinar od Strmca

Brezovo polje 2:30 h
Crna mlaka 2 h
Kapetanica 2:15 h
Predola 40 min
Velja glava 1 h

Sveta Gera 2024

Back to Top