Biokovo - Sveti Jure

Izlet na Biokovo je bio zahtjevan, nešto više od očekivanog (zahtjevniji od zadnjeg izleta na Alpe zbog staze Veliko Brdo – Planinarska kuća S. Ravlić Lokve), jer je trebalo 1. dan pod punom opremom savladati (1467 – 280 = 1187 mnv), i to dobrim dijelom po „siparu“.

Planinarska kuća je bila samo naša, ali opet svi smo otišli na počinak već oko 19 – 19,30h, (osim predsjednika koji je kasnio 30 min zbog funkcije koju obnaša). Sutradan, opet pod punom opremom (koja je bila logično lakša), nastavili smo prema najvišem vrhu Sv. Jure (1762 mnv), a potom drugom stazom pokraj Vošca opet do Velikog brda. (interesantna je povećana darežljivost planinara kod objeda u planinarskoj kući kao da težina ruksaka povećava želju za darežljivosti, no tko zna) Ali bilo je super. Planinarska kuća Slobodan Ravlić na Lokvama je izuzetno udobna i čista što nas je ugodno iznenadilo. Kod silaska s vrha bilo je unutarnjeg preispitivanja tipa, „tko me na ovo nagovori, j… sve po spisku“, ali opet misao o dostizanju cilja, preobleki u čistu odjeću i obuću i osvježenju s velikom kriglom piva, je olakšala napore silaska.
Najljepše od svega je što se želja i ostvarila velikom kriglom hladnog piva na Makarskoj rivi, a onda i ponovila s velikom porcijom ćevapa kod Bugojna.
Krešo K. izvrsno organizirao, vozio i vodio ekipu. Sudjelovali Senka, Krešo K, Krešo S, Drago i Grga.

Mislim da je izlet bio taman po mjeri.

  Daljinar od Strmca

Brezovo polje 2:30 h
Crna mlaka 2 h
Kapetanica 2:15 h
Predola 40 min
Velja glava 1 h

Sveta Gera 2024

Back to Top