85. rođendan našeg društva

Cijela 2017. godina u znaku je 85.obljetnice postojanja HPD Strmac Nova Gradiška.

Obilježavanje obljetnice počelo je otvorenjem obnovljene staze na Brezovo polje Bjelovačkim potokom u travnju, nastavilo se organiziranim obilaskom SPP-a Pohod slavonskim planinama (Strmac-Zakorenje-Požeška Koprivnica) u svibnju, te izložbom fotografija članova HPD Strmac pod nazivom Planina i mi u kolovozu. 10.rujna bili smo domaćini Dana slavonskih planinara kada smo ugostili 300-tinjak planinara, u listopadu smo se pridružili proslavi Samostalne psunjske satnije otvorenjem Planinarske staze na Brezovo polje Šibljakom, a 3.studenog okupili smo se na večeri starih i sadašnjih planinara HPD Strmac.

Pjesma, ples i veselje vladali su taj petak u našem domu na Strmcu. Slavlju je prisustvovao veliki broj sadašnjih članova, ali i prijašnjih koji su što zbog obaveza, što zbog zuba vremena svoje planinarske cipele morali objesiti na klin. Predsjednik društva zahvalio im se na uloženom vremenu i trudu jer mnogi su sudjelovali u gradnji doma i organiziranju aktivnosti koje se i danas tradicionalno održavaju(npr. doček Stare godine, maskenbal, Pohod na najviši vrh Slavonije…). Bivšim i sadašnjim članovima Upravnog odbora dodijeljena su pisana priznanja za osobni doprinos radu, opstanku i razvoju planinarstva i HPD Strmac, a ista priznanja dobili su i pojedinci koji su izuzetno aktivni u održavanju doma i planinarskih staza. Nagradili smo velikim pljeskom našeg vrsnog kuhara Branka koji je umjesto pisanog priznanja dobio majicu s logom društva, a onda su uslijedila iznenađenja o kojima se šuškalo cijeli tjedan.

Prvo su nas iznenadili i na noge digli tamburaši, zatim smo se još jedanput uvjerili u Brankove kulinarske majstorije, nije nam manjkalo ni domaćih slastica, a kakav bi to bio rođendan bez torti – predsjednik nas je iznenadio s dvije prigodno ukrašene torte.

S tamburašima smo dočekali ponoć, a onda smo uz glazbu DJ Duše polako ispraćali goste, prepričavali dogodovštine s izleta, a oni najuporniji imali su čast vidjeti (i čuti) Draginu gitaru.

S proslavom rođendana nije završila naša priča o obilježavanju obljetnice, i već se kreće s pripremama oko organizacije Pohoda na najviši vrh Slavonije, polako će nam doći na red i doček Stare godine, a znamo da ćemo sve odraditi s veseljem jer kako pjesma kaže: Hej, haj planinari smo mi…

  Daljinar od Strmca

Brezovo polje 2:30 h
Crna mlaka 2 h
Kapetanica 2:15 h
Predola 40 min
Velja glava 1 h

12. Pohod na Brezovo polje

Back to Top