Zimska bajka na Babjoj gori

Da i zima svoje čari ima uvjerilo se 80-tak planinara koji su odlučili nedjelju provesti na Babjoj gori. Sekcija HPD Sokolovac, PS "Kapavac" iz Zakorenja, organizirala je 15.01.2017. peti po redu pohod vrhu Babje gore - Kapavcu.

Pohod je počeo pozdravnim riječima domaćina ispred novootvorene planinarske kuće Bajin kijer, nakon čega se krenulo iz Starog sela Zakorenja prema 618m visokom slavonskom vrhu. Naoružani toplom odjećom, gojzericama, gamašama, kapama, rukavicama, šalovima, te termosicama s vrućim čajem i kuhanim vinom, uživali smo dva i pol sata u usponu bez vjetra i suncu koje nas je grijalo, pa su neki do vrha došli samo u košulji. Snježna ljepota koju smo doživjeli ne može se opisati riječima. Ako niste u sretnicima koji su uživali u zimskim čarima te nedjelje, doživite tu ljepotu barem u našim fotografijama s izleta.

Zimski zrak otvorio nam je apetit, pa smo nakon švedskog stola sa slavonskim deliicjama na vrhu, bez problema uživali u odličnom planinarskom grahu, pečenici i kolačima kojima nas je počastio domaćin. Neki su i zaplesali u Vatrogasnom domu Zakorenje uz živu glazbu, a izuzetno ljubaznim domaćinima sve pohvale za organizaciju.

I tako je ovaj bajkoviti izlet bio još jedna potvrda da nikada, baš nikada ne treba razmišljati ići ili ne na izlet, već samo treba krenuti – i uživati!

  Plan aktivnosti

  Daljinar od Strmca

Brezovo polje 2:30 h
Crna mlaka 2 h
Kapetanica 2:15 h
Predola 40 min
Velja glava 1 h

Skijaški vikend 2018

Back to Top