VI. izlet na Kapavac

Polovica siječnja je već tradicionalno namijenjena za  izlet - kako to kažemo - u Zakorenje. Organizatori HPD Sokolovac-Požega i Planinarska sekcija-Zakorenje, manifestaciju nazivaju - Izlet na Kapavac. Ove godine - već šesti. Dakle, već punih šest godina se ne mogu otepsti od nas jer ih uvijek na taj dan posjetimo.

Nedjelja - 14.01.2018. okupljanje u centru grada, Brankin  nastup na radio Prkosu / da je malo kasnila kao neki bila bi pošteđena toga užitka :-) /, kada se konačno prikazao i Drago uz suvišno pitanje - jesmo li tu svi  - i upjevani odgovor - pa normalno, dok si i ti konačno stigao - sjedamo u aute i pravac, Zakorenje.
Lijep jutarnji susret sa planinarskim prijateljima i domaćinima, kava i piće dobrodošlice, malo govorancije, obavezno slikanje i polazak na pohod. Uistinu lijepa staza, lijep dan - dovoljno hladan da nema blata i dovoljno topao da se može  jakna prebaciti preko ranca. Godilo je poslije blagdana malo intenzivnije hodati i osjetiti "zatezanje" u nogama. U oku i duhu ugodnom ozračju proletjeli su sati hodanja oi primakao se i povratak na mjesto polaska. E, tu opet nastupaju domaćini i pozivaju nas u Vatrogasni dom - što da čovjek radi, moramo ručati. I da bi užitak bio veći iskoristimo prigodu pa jelovnik pošaljemo viber-om ekipi koja je paralelno hodala Novljanska brda. Zasigurno im je odmah bilo lakše. Eh, da, čovjek kao čovjek, kada je sit i napit, zapjevao bi. I to je riješio domaćin. No, srećom bilo je u našem oktetu i osoba koje se znaju kontrolirati pa su  ostale upozorili da bi bilo pristojno poći kući. Poslušali smo i zadovoljno predući u toplom autu složili smo se kako prolazi još jedan lijep planinarski dan. Padoše mi na pamet dvije stvari :
- baš mi je žao što mnogi ne znaju kakav je to gušt poslije dana hodanja i izloženosti zimi resetirati se toplim tušem - život je lijep
- dvojim - vezano za ono kako nas ne mogu otepsti od Zakorenja - je li to zbog hodanja ili Vatrogasnog doma na kraju. Kako god - život je lijep.

  Plan aktivnosti

  Daljinar od Strmca

Brezovo polje 2:30 h
Crna mlaka 2 h
Kapetanica 2:15 h
Predola 40 min
Velja glava 1 h

Biokovo - Sveti Jure

Back to Top